Klassisk Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur er en person tilpasset behandling der diagnostikk, behandling og oppfølging er skreddersydd for hver pasient, med sine egne særtrekk, behov og preferanser under hvert trinn av behandlingen. Akupunktur er en trygg og godt innarbeidet behandlingsform. Utdannelsen stiller strenge krav til sikkerhet, hygiene og gode kunnskaper i anatomi og fysiologi, samt i kinesisk medisin. Dette er med på å ivareta pasienten sikkerhet og garanti for at ikke komplikasjoner oppstår.

I vesten er akupunktur mest kjent for å brukes mot smerte i muskler og ledd. Akupunktur brukes også for en rekke andre lidelser som generelle kroniske smerter, hodepine, kvalme, allergi, søvnproblemer, depresjon, angst, posttraumatisk stresslidelse med flere. Dette gjør akupunktur til et nyttig verktøy for å behandle mange av plagene og sykdommene vi har i befolkningen.

Enkelt fortalt virker akupunktur ved å stimulere perifere nerver og bindevev som frigjør transmittere som har en effekt på det sentrale nervesystemet. Disse signalstoffene regulerer områder i hjernen som blant annet påvirker det autonome nervesystemet. Andre stoffer som blir frigjort ved bruk av akupunktur er serotonin, et stoff som er viktig for menneskets psykiske helse.

Forskning har også avdekket hvordan akupunktur stimulerer dannelsen av stoffer lokalt som virker utvidende på blodårene og dermed bedrer perifer sirkulasjon ut i armer og ben. Akupunktur bidrar til dannelse av kroppens eget smertestillende stoff, endorfin.

Akupunktur kan brukes for å påvirke immunforsvaret- og kan ha en rekke ulike hormonelle virkningsmekanismer. I tillegg være med på å regulere menstruasjonssyklusen, påvirke tarmens bevegelsesmønster, blærens tømme mekanisme og fremme indre ro og søvn.

Klinisk praksis viser godt utbytte av akupunktur for angst, depresjon, fibromyalgi, ME, ADHD og andre liknende plager. Vår unike kombinasjon av nåling etter TKM (tradisjonell kinesisk medisin) prinsipper og ikke minst tiden vi setter av til å snakke med hver enkelt av pasientene våre om de viktige tingene i livet, gjør akupunkturbehandling til et godt alternativ til vanlig legepraksis.

Nye kliniske studier viser også at akupunktur har et langt bredere behandlingsfelt og brukes på en rekke helseproblemer. 

 

Kan brukes ved flere ulike helseproblemer: 

I muskel og skjelett

Kan brukes som smertelindring – ved funksjonsnedsettelse og belastningslidelser i muskel – og skjelett systemet. Akupunktur har vist seg å være et gunstig alternativ til sterkt vanedannende medisiner ved smerte i nakke, skulder, rygg, kne(artrose), hofter, hodepine og migrene. (For mer informasjon se akupunktur.no) Ved kroniske smertetilstander som for eksempel tennisalbue, senebetennelser, frozen shoulder, slitasjegikt spenningshodepine, migrene, reumatoide artritt, kjeveledds problemer, akutte smerter, postoperative smerter.

Fordøyelsen

God tarm helse er viktig for din helse. Prøv akupunktur ved mye eller lite magesyre, forstoppelse, diare, irritabel tykktarm (IBS), oppblåsthet, halsbrann, kvalme, nedsatt appetitt, magesmerter, gallesten. Erfaring viser at akupunktur kan være et godt supplement til legebehandling ved fordøyelsesproblemer knyttet til kvalme og oppkast etter operasjon eller cellegiftbehandling. Akupunktur kan være et godt hjelpemiddel i en kostomlegging. Les mer under ernæring

Luftveier

Allergi, kronisk sinusitt (bihule betennelser) akutte symptomer på betente mandler og halsbetennelse (i tillegg til antibiotika), bronkial astma uten komplikasjoner. Forkjølelse og sår hals ved virus infeksjoner

Tilstander i urinveier og genitalia

Funksjonelle eller psykosomatiske problemer, som f.eks. inkontinens, enuresis, urinretensjon, blære stein, impotens, mannlig infertilitet, sædkvalitet, kronisk og akutt blærekatarr hos kvinner.

Kvinneplager

Menstruasjonssmerter, premenstruelle spenninger (PMS), kvinnelig infertilitet, svangerskapskvalme, mangelfull melkeproduksjon etter fødsel. Postmenopausale/overgangs plager med hetetokter.

Hjerte/kar-tilstander

Kan benyttes ved blodtrykks problemer, brukes mot subjektiv følelse av hjertebank, som kan være relatert til indre stress.

Neurologiske tilstander

Hodepine, migrene, neuralgier, hemiplegi etter hjerneslag, Bells paralyse (perifer facialisparese). Nevropati – ufullstendig nerveforsyning ut til muskulatur (les mer under IMS – triggerpunktbehandling).

Lettere psykiatriske tilstander

Akupunktur kan benyttes mot lettere depresjons- og angsttilstander, støttebehandling til samtaleterapi. Akupunkturbehandling har vist seg også å kunne benyttes ved søvnforstyrrelser, indre uro og nervøsitet. Brukes også mot ulike stresstilstander som mange rammes av i hverdagen og vil bidra til indre ro for lettere psykiske og emosjonelle vansker. 

Sanseorganene

Menières syndrom, smerter i øret.

https://akupunktur.no/oppslagsverk/